En gruvsam dag med sagoslut

Igår onsdag började jag och min kära make med att åka in till Kvinnokliniken för inspektion av cellförändringar. Jag hade tid för kolposkopi-undersökning kl. 10:00.

Jag har varje år sen 5 år tillbaka lämnat cellprov och de senaste 2 åren genomgått kolposkopi-undersökning. Vi gruvade som bara sjutton då trenden dessa år varit att det sett värre ut för varje prov.

Men inte den här gången.

För första gången på 5 år fick jag ett positivt besked. Nu dröjer det visserligen några veckor innan analys och svar om själva cellprovet kommer, men det som syntes vid undersökningen såg positivt ut. En sådan lättnad!

Min kära make tyckte att det glädjande beskedet minsann borde firas med både pompa och ståt, så vi ringde och bokade bord på Gotthards krog till kvällen och sprang in på affärn och ryckte med oss en flaska bubbel i form av Pommac.

Vi avhandlade några ärenden och njöt av försmaken av vår i det otroligt soliga och fina vädret. Till eftermiddagen stannade vi av hemma och bytte om till lite tjusigare stass - firas det så firas det, fint ska det va!

Klockan 18:00 steg vi in på restaurangen och blev placerade vid vårt bord för kvällen. Där avnjöt vi sedan förrätt, varmrätt och efterrätt tillsammans och hann nog minsann lösa ett eller annat världsproblem på kuppen. Det blev en fantastiskt fin och positiv kväll där vi för en gångs skull fick fokusera på varandra. Strax innan klockan slog 21 var vi åter i hemmets lugna vrå.

Mätta, glada och inte ett dugg nervösa längre.

Kommentarer

  1. Meen guu' så bra, skönt det i alla fall just nu är positivt.
    Bäst är det ju att fira i förväg innan det blir fel nånstans ;-)

    Saknar bilder på maten :)

    På lördag, efter Salig Röra, ska vi gå å fika på Kronan då...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar