Utan snus i 4 dagar försmäktar vi på denna ö

Efter en kraftig försämring som innebar total minnesförlust över de senaste 6 veckorna, besök på primärvårdsjouren och vidare skickad till akutmottagningen, är jag nu just hemkommen från Neurologen på Norrlands universitetssjukhus. Jag blev inlagd på avdelning ca kl03:00 natten mellan onsdag och torsdag, fick lämna prover, göra DT (skiktröntgen) och EEG (hjärnvågsmätning). Därefter blev både hjärnblödning och epilepsi uteslutna *phu*. Efter ett fantastiskt läkarbemötande och pannkaksbrunch idag är jag nu hemskickad med följande direktiv,

Sjukskriven 100% t.o.m. 26/8 och ska börja ta medicin som heter Saroten.

Sedan sjukskriven på 50% t.o.m. 9/9 för en mjuk återgång till praktiken, där jag ska vara aktsam, varsam på hur jag reagerar på ljud etc.

Jag ska få en remiss till Neurorehab, vars överläkare dock är på semester just nu så jag ska inte vara orolig om kallelsen dröjer lite.

Läkaren anser det viktigt att jag tar kontakt med sjukgymnast innan jag blir kallad till Neurorehab,  då jag har fått spänningsproblem i ena axeln och längs sidan av huvudvärken.

Läkaren ville även att jag ska se till att ordna en samtalskontakt för att jobba förebyggande mot stress, för att minska risken för framtida huvudtrauman och eventuellt genom samtalskontakten få delta i någon KBT stressrehab/grupp.

Slutligen ska jag föra dagbok över hur jag mår och skriva ner alla medicinintag.

Jag tror det var allt! Men just precis nu, ska jag njuta av att vara åter i hemmet och vattna mina stackars blommor som verkar ha åberopat någon form av näringsstrejk under min bortavaro 😉

Kommentarer

 1. Klokt att föra dagbok över måendet,
  lätt å glömma... minnet är ju tydligen en bristvara ;-)
  Samtalskontakt är vettigt, ibland - ofta - är det bättre att prata med utomstående, berättar man för familj så blir det ju ofta så jäkla dubbelt, lätt att ta åt sig å tro att felet är ens eget.
  Vet ju själv att det kan hjälpa att bara nämna ens funderingar högt, plötsligt kan svaret komma av sig själv.
  Blev kissmissarna glada när Du kom hem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kissmissarna blev glada! Kurth var sur dock men det gick över nu på kvällen när han fick go-mat 😉 Verkar vara förlåten nu haha.

   Radera
 2. Har Du gjort detta?

  Läkaren anser det viktigt att jag tar kontakt med sjukgymnast innan jag blir kallad till Neurorehab, då jag har fått spänningsproblem i ena axeln och längs sidan av huvudvärken.

  Läkaren ville även att jag ska se till att ordna en samtalskontakt för att jobba förebyggande mot stress, för att minska risken för framtida huvudtrauman och eventuellt genom samtalskontakten få delta i någon KBT stressrehab/grupp.

  Slutligen ska jag föra dagbok över hur jag mår och skriva ner alla medicinintag.


  Yes, jag är den tjatiga styvmodern ;-)
  Säger till Dig som jag säger till min far,
  tycker Du jag är jobbig å irriterande för att jag bryr mig... men Yes, Du får tycka så ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ringt ungdomshälsan, för gammal för att få träffa min "gamla" kontakt tydligen! Ska bli uppringd av Neuro-läkaren i EM då jag inte fått mina recept utskrivna än och ska då fråga efter rekommendationer på samtalskontakt.
   Ska få nummer till Erikas "gamla" sjukgymnast då han ska va suverän 😊 För dagbok över mående där jag skriver in medicin om jag tar någon (har inte ens tagit alvedon sen jag kom hem pga less på piller..)

   Tycker det är bara fint att du är "jobbig och irriterande för att du bryr dig" 😘

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar