Fynd från januari och februari

Hej och välkommen månad mars! Två månader av må bra året 2017 har gått och jag tänkte att vi skulle ta en titt på vad årets första två månader har bjudit på för materiell lycka. Speglas mitt må bra mål i mina inköp tro?


Okej, här har vi alltså ett myller av grejor - jag tänker att vi betar av dem punktvis.

Ekologiskt svart te med smak av havtorn och skogsbär
Ja alltså te är tradition, eller påväg att bli i alla fall - hur länge är något en rutin innan det blir tradition? Kvällarna här hemma är i alla fall lika med te och lugn. Jag varvar ner, värmer händerna på en mugg te och välkomnar kvällen.

Babyrosa mugg med vitt hjärta
Har jag faktiskt inte köpt men den får vara med ändå då den här presenten bringade otroligt mycket glädje och kärlek med sig! På alla hjärtans dag fick vi två muggar, två skålar och två hjärtformade assietter av Robins föräldrar, allt matchande i babyrosa och både muggarna och skålarna har vita konturer av ett hjärta på sig. Muggarna blev direkt utropade till perfekta för varm choklad, skålarna har vi ätit flera luncher och middagar ur redan och assietterna gör frukostbordet lite extra ombonat om mornarna.


Blå skål med färgglatt prick-mönster
Har en kompis också så det finns två. Dessa matchar jag med en mugg i samma mönster jag fått i present tidigare. Skålarna är perfekt storlek för mina mellanmål på förmiddagen som brukar bestå av antingen fil eller turkisk yoghurt. Allt som får mig att komma ihåg att fylla på energi regelbundet under dagen får klart godkänt av må bra - kommittén.


Kaffeburk i koppar
Den här kaffeburken i koppar hittade jag på secondhand igår (för 20kronor!) och är supernöjd med. Jag försöker med iver blandat med tålamod plastbanta vårt hem och speciellt köket. Min gamla kaffeburk har tjänat sin roll väl, då den ärligt talat börjar sjunga på sista versen och det känns riktigt bra att kunna byta ut min gamle trotjänare med trasigt plastlock till en värdig efterföljare. Förhoppningsvis kan den här kopparsnyggingen slitas med hälsan i många år framöver! 

Två färgglada mobilfodral
För snart en månad sen skickade jag iväg min mobiltelefon för att se om den kunde få bli hel och fungerande igen, till rimlig peng. Tur hade jag för lite drygt en vecka senare kom den tillbaka, med en sprillans ny display och programvara. Reparationerna täcktes dessutom av garantin! För att på något sätt försöka hjälpa mig själv att hålla denna halvt nya mobil vid liv och utan skador så länge som möjligt, så beställde jag två stycken olika fodral som skyddar mot smuts, fukt och stötar. Mobilfodralen kostade omkring 300kr inklusive frakt, vilket känns som en väl värd investering för att slippa lägga ut pengar på en helt ny telefon inom någon närmare framtid.

Flytande läppstift från the bodyshop
Det här är den allra nyaste investeringen bland alla alster! Jag hade idag ett möte inne i stan på förmiddagen och efter mötet hade jag lite tid att fördriva innan jag skulle med en buss hemåt igen. Då drog jag mig till minnes att jag fått ett mail häromdagen från the bodyshop om att de har klubbdagar den här veckan med olika erbjudanden och event. Då jag rätt sällan rör mig inne i centrum så kilade jag därför in på bodyshop där jag blev bortskämd med brynplockning, lite trevligt småprat och fick prova lite olika skönhetsprodukter. Då jag på sistone varit mer och mer nyfiken på läppstift så kollade och provade vi lite, innan jag till slut ställde mig i kassan med ett nytt flytande läppstift för 95kr. Tack vare klubbmedlemskapet fick jag dessutom 20% rabatt och har nu ett nytillskott när det gäller att uttrycka mig kreativt via mitt eget utseende - kul!

Musik
...ska byggas utav glädje, av glädje bygger man musik. Behöver jag säga mer än så? Har man någon gång varit hem till oss på vår gata i stan, så lägger man snabbt märke till att just musiken har en stor plats här. I vardagsrummet finns gitarrer, piano och stereoanläggning med vinylspelare, radio och kassettdäck.Utöver detta finns ytterligare 2 stereos i olika utföranden på andra ställen i lägenheten - som trots allt inte är större än 61 kvadratmeter! Enkelt sagt, så gillar vi musik. På bilden ser ni vad jag skördade på Burmans musikaffär inne i centrum för ett tag sedan, nämligen...
The platinum collection Cole Porter song boook (CD)
Rolling Stones
Ella Fitzgerald and her famous orchestra 1939-1941
Jerry Lee Lewis
Ella Fitzgerald, Count Basie & Joe Williams
Dean Martin
Beach Boys

Bakbord
Det här är något jag sökt efter med ljus och lykta under flera års tid - ett gammalt hederligt bakbord! Igår fann jag till slut ett och oj så glad jag blev. Denna briljanta uppfinning är guld värd när en inte har så mycket plats att bre ut sig på i köket. Då planen framöver är att vi ska börja baka mer bröd själva så kommer detta fynd komma väl till pass.

  
Ekologiska hårvårdsprodukter
Efter månader med ett hår som inte mått helt hundra och sett ut därefter, så har det fått tillkomma några nya fräscha fläktar gällande hårvård. Schampo Lindblom, Stråreda Lindblom Conditioner och Vit inpackning Lindblom - alla tre produkter ekologiska och växtbaserade från ett litet företag vid namn La Cordier, som har sitt högsäte i Rosvik utanför Piteå.

Grå handdukar
Fyra stycken stålgrå handdukar har också hunnit följa med hem i år, totalsumman tror jag blev kring 30kr för alla fyra. Jag har snöat in lite grann på grått på sistone och de grå handdukarna ger mig ett lite lyxigt/spaigt intryck. Skulle hemskt gärna vilja komplettera med grå badlakan också.

Blåbärsbyxor
Nu har hon fått fnatt tänker ni - inte alls säger jag, det har jag haft hela tiden! Skämt åsido så fyndade jag ett par byxor på secondhand för ett tag sen (50kr). I modell så är de som en blandning av chinos och kostymbyxa på någe vis och de är mönstrade i svart, vitt och blått! Nu är det som så att när jag såg mönstret, som bland annat består av blå små prickar, så kom jag att tänka på blåbär - därav deras nya titel som Blåbärsbyxor. Dessvärre har de stackars byxorna ej förevigats på bild och ligger för närvarande i tvätten och väntar på att få återkomma en annan dag.  

Kommentarer

 1. Ett bakbord skulle jag oxå vilja ha, vart fann Du Ditt, loppis eller nytt?
  Plastbanta... jaa tanken har flugit förbi mig... ;-)
  Många fina å användbara fynd,
  jag förstår Du känner Dig nöjd :)

  SvaraRadera
 2. Har Du möjlighet å kolla om Du tror jag vill ha ett av bakbordet? Vet inte om/när jag kommer till Umeå... hade ju tänkt till veckan men vet icke. J ska på Sjukhuset onsdag men han åker sjuktaxi så han är ju ingen shoppare 😉

  SvaraRadera
 3. Ingen brådska, jag visste ju inte att jag behövde ett bakbord förrän Du skrev att Du köpt ett :)
  Ta det när Du har tid å möjlighet.
  Vad händer på eller då Du var på Kvinnokliniken ifall Du inte kan gå efteråt?
  Jag har köpt en bok idag på ICAs bokrea, en Mons Kallentoft 69:-

  Nu ska jag lägga barn... ett barn som inte vill läggas ;-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar