Eldris nästa

Onsdagen den 4/1  - för cirka 4 veckor sedan - hakade jag på min o-elaka styvmor på hennes mål om att promenera Vasaloppets 9mil innan startskottet för skidåkarna går, den 26 februari.

Hon har likt som jag, bestämt sig för att göra 2017 till ett Må Bra år. 2017 ska bli året då jag lägger fokus på mig och min hälsa - fysiskt såväl som psykiskt. Jag vill bli bättre på att faktiskt lyssna på kroppens signaler och jobba aktivt för att ge mig själv de bästa förutsättningarna jag kan!

Ett av delmålen under året är då alltså vår egna Vasalopp, men hur går det då? Jo, såhär ligger det till. Inräknat dagens datum har jag promenerat inte mer än 74,02km. Jag har nu alltså passerat Hökberg och nästa stopp innan målgång(!) är Eldris vid 81,14km.

Vasaloppets vätskekontroller
Sälen - Start
Smågan - 10,56km
Mångsbodarna - 23,8km
Risberg - 34,53km
Evertsberg - 47,08km
Oxberg - 61,68km
Hökberg - 70,89km
Eldris - 81,14km
Mora - Mål (90km)
 Dagens promenad
Ja, den blev inte riktigt som det var tänkt. Jag och min kära make följdes ut genom dörren strax innan 12 - han skulle iväg till jobbet och jag ut på promenix. Efter ungefär 1,5km ringer telefonen, maken har problem med bilen.

Så det var bara att styra kosan hemåt för att kunna bli upplockad och assistera som jourhavande bilmekaniker. Nu var det min bil som han körde till jobbet med som det var strul med, så problemet var snabbt löst och sen fick jag skjuts hem i taxin lagom tills kaffesuget satte in.

Hann se en skymt av solen bakom molnen även idag

Med tanke på hur långt jag har hunnit, även fast dagens promenad inte blev så lång, så är det absolut inte fy skam eller synd på något vis. Tänk vad fort det gick att avverka dessa dryga 7mil som ligger bakom mig! Inte ens en månad har gått. Ännu bättre är, att jag kan känna mig nöjd med min prestation hittills trots att det varit dagar då promenadandet uteblivit på grund av mående eller annat. Jag kan lyssna på min kropp när den säger stopp - men ändå nå mina mål!

Nu är det bara resten kvar, och kanske ett kortare ärevarv som slutspurt?

Kommentarer

 1. Tack för länken 😘

  Herre Gud så fort Du går... nu får ju jag ligga på som en drogad iller för att ta mig i fatt dessa två dagar till dess vi kanske beger oss ut tillsammans.

  Kanske ska Du ta 3 milen direkt efter Du kommit i mål i Mora?

  SvaraRadera
 2. Jag har nu gått 72.50 km - så jag ligger lite efter Dig 🚶‍♀️🐕 jag har dock gått två promenader nu först en lite längre med Bullen å en delvis repris med Frost 🐾

  SvaraRadera
 3. Förhoppningsvis är vädret tillmötesgående så vi kan gå en längre promenad, för även om vi fixar att gå en lång promenad i minus 25 så finns det ju mer lagom väder... väder som kamera/mobil klarar av.
  Mitt mål denna vecka är att jag ska gå 7.5 km till på lördag - alltså jag tänker klara 8 mil.
  Är så trött å har jäkligt mycket värk så jag har svårt att tänka.
  kram å go'natt

  SvaraRadera
 4. Vilken rolig idé!! 2017 ska bli ett bra år hade jag också tänkt... 😁

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar