Tisdagsfläng

På tisdag morgon var det dags att återigen packa väskan och återvända till Storschtan. Detta främst av två anledningar;

11:30 hade jag tid hos distriktssköterskan för att ta bort mina stygn i handen

och 

Min kära makes 26:e födelsedag!

Cirka 8:30 åkte jag iväg från min fina familj på Berget och mötte solen strax därefter.

Morgonrodnad

Morgonstund har guld i mund

Inte mindre än 5 (FEM) stopp blev det efter vägen innan jag slutligen var framme i stan.
Stopp 1 - Renar
Stopp 2 - Renar
Stopp 3 - Renar
Stopp 4 - Polisen och nykterhetskontroll
Stopp 5 - Pinkpaus i Bjurholm hos mor

Ja, jag vet inte om ni insett det men vi har en hel del renar i Norrlands inland. Poliskontroller är däremot betydligt mer sällsynt! Om det inte är marknad förstås. Jag tog körkortet i Vilhelmina i oktober 2010 och detta är första gången jag blir in-vinkad för poliskontroll av något slag överhuvudtaget. Lite knäppt egentligen då jag kört mycket inte bara i inlandet utan även i stan, där det ju är lite mer polis-tätt.

Efter stygnborttagning (besparar er bildbevis) fick jag direktiv om att fortsatt linda om handen i en vecka samt tejpa såren ända fram till påsk. Detta för att det ska kunna läka så bra som möjligt. I nuläget så har det läkt ihop såpass att stygnen kunde tas bort om jag nu ser till att vidta försiktighet - det vill säga inget handgemäng än på ett tag! Just nu är min huds "styrka" ungefär 10% av vad den är normalt.

Nästa stopp efter sjukan blev födelsedagslunch! Vi (jag och maken) lyxade med lunch ute för att fira att det ju faktiskt var Robins alldeles egna födelsedag. Vi åt på Gamla Bibliotekscaféet;

Hummustallrik
Består av diverse grönsaker och sallad - gurka, inlagd rökt paprika, kronärtskockshjärtan, soltorkade tomater bland annat samt en klick hummus i mitten toppad med lite stark chili sås.
Surdegstoast med cheddar och salami
Surdegstoasten hade jag aldrig provat förut men ville gärna ha varm mat. Inget jag skulle välja igen ärligt talat men helt okej smak och en god sidosallad till!
Till efterrätt blev det lite småkakor och paj samt kaffe och läsk.

Hummustallrik - en återkommande favorit. Bilden är från juli 2016

Sedan blev det en sväng förbi IKEA med mor som kom in till stan. Hittade mig två nya ugnsformar, som just nu blir diskade inför användning och därför bad om att inte bli fotade i "duschen". Huvudmålet för mig själv på IKEA var att hitta en ram till en plansh med recept på Pettsson och Findus berömda pannkakstårta! Ett uppdrag jag lyckades med.

Då Robin jobbade igår och blev skickad på en resa till Kramfors så ramade jag in plansch och passade sedan på att möblera om köket, för att sysselsätta mig med något under tiden jag väntade.

Pannkakstårta

Kvällsmys i köket

"Matteeeee, Kurth har gööömt sig" lät Kasper

Tidigare stod kökssoffan framför fönstret och bordet på andra ledden med bägge skivor uppfällda. Funkade fint - visst, men inte så praktiskt. Det drar nämligen rätt ordentligt från fönstret och när kökssoffan då blockerar elementet så blir det inte helt optimalt. Då vårt bord är ett klaffbord så står det nu med bara ena skivan uppfälld, vi är ju oftast bara två som sitter här samtidigt. Men det finns möjlighet att fälla ut bordet och rymma 6 - 8 personer. Som det ser ut just i skrivande nu, står det en stol på var kant (som synes på bilden) samt en stol på "kortsidan" - alltså mitt emot fönstret.

Tvärtom hur det ser ut på bilden just ovan, så är förvaringen under skivspelaren ej tänkt som gömställe för en viss ung herre i hushållet. Där är tanken att det skall tillkomma förvaringslådor. Under till står en glasburk som innehåller torrfoder och en tidningsförvaring. "Skåpet" som skivspelaren står på är ursprungligen en gammal packlår som huserat på ett butikslager här i stan för X antal tiotals år sedan. Den fick jag med mig hem från en loppis för några år sedan!

När möblerandet var klart så kom födelsedagsbarnet hem och öppnade paket till middagen!


Eftersom det igår blev ett lite mer sparsamt firande på grund av att Robin jobbade, blir det mer firande i eftermiddag! Middag ute 16:30 och sedan födelsedagsbesök på kvällen.

Hipp Hipp Hurra
för Robin också idá!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar