Två dagar utan skog, försmäktar jag i denna stad

Alltid när jag kommer tillbaka till stan efter att ha varit hemmavid, så brukar jag kunna bli rätt nere. Jag är ju ingen stadsmänniska överhuvudtaget, har aldrig riktigt förstått "tjusningen" med att bo i en stad. Så jag tänkte att vi skulle titta på lite ljuspunkter från de här två dagarna som gått sedan jag kom tillbaka, för att mota bort herr Ågren ordentligt!

För det första så måste jag berätta om en lite kul grej som hände igår kring lunch. Jag hade precis druckit en kopp kaffe och packat ihop lite papper som skulle in till Arbetsförmedlingen. Kära maken hade just stigit upp och höll på stoppa i sig lite frukost och jag meddelar att "Jag går och hämtar bilen så hinner den bli varm medan jag kommer upp och dricker påtår innan vi far." Inte förn jag klätt mig i både täckjacka, skor och mössa, stoppat nycklarna i fickan, plockat med mig soppåsen som skulle slängas och är halvvägs ut genom dörren så slår det mig. Hämta bilen från parkeringen och lämna den olåst på tomgång, medan jag själv går upp och tar mig en påtår - det går ju inte! Eller som yrvakne maken uttryckte det "Då har du ju ingen bil kvar sen." Lustigt hur gamla vanor som får borstas av under några dagar fastnar så ordentligt igen. Jag hade ju inte en tanke på att vi bor på ett lägenhetsområde i stan, där det nog är hyfsat korkat till och med att lämna bilen så som jag hade tänkt. Jaja, jag tog av mig skorna, släppte soppåsen på hallgolvet, knäppte upp jackan och satte mig och drack en snabb påtår innan jag gick till bilen för att den här gången bara köra halvvägs upp till porten för att plocka upp maken.


Himlen hade nypt sig rosig på gårdagens promenad

Gosigt promenadsällskap

Efter en promenix ner på affärn och tillbaka tillsammans med en superglad guddotter och hennes mor var det dags för middag innan jag och maken drog iväg på bio! Vi fick presentkort på SF i julklapp och passade därför på med en måndagsbio - Fantastiska vidunder och var man hittar dem. Riktigt bra och sevärd tyckte vi bägge två. Kul med mer från J.K Rowling på bioduken!

Ett av de sötare "vindundren"


Idag har vi haft en rätt så lugn dag och mest bara varit. Passat på att titta på varandra extra mycket nu när vi har ledig tid tillsammans! Efter brunch följde min bättre hälft faktiskt med mig ut för att jaga lite kilometrar till Vasaloppet och de 9 mil som ska promeneras innan 26 februari.


Inte riktigt lika kul väder idag, +2 och mulet

Lite svårt har jag för att sitta still och göra ingenting. Så när jag hittade två stycken LED-spotlights och en snaps-korg fick köket sig ett litet lyft! Det dricks otroligt lite snaps hemma hos oss, korgen hittade jag på loppis för en guldpeng i somras. Planen var först att sticka ner små glasrör i varje fack (den är delad på 6) för att använda som blomvas, men vem har sagt att man inte kan ha besticken i en snapskorg? Tidigare stod de i en glasburk som kändes rätt trist, om inte annat ser ju denna lösning rätt lustig ut i alla fall!

En snaps eller två till middagsdukningen?

Tänt var det här!

Ja, det var lite ljuspunkter under de här två dagarna. Nu ska jag återgå till mitt te och fortsätta klura på hur jag ska möblera om köksmöblerna - det här med att sitta still som sagt.

Kommentarer

 1. Idag kom den då... min nya vän :) iPhone 7 plus.

  Duktigt gjort av Robin att gå med på promenad,
  jag har svårt att tro att Din far skulle följa med mot Mora... tur jag har the dogs :)

  Snaps bestick har jag aldrig sett förr,
  men nån ska ju starta nya trender å vem vet... snart står där en snaps bestick korg i var mans kök.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar