Må bra mål 2017

Ett av mina mål 2017 är att ta tillbaks min kondition. Ja - ta, för jag kommer ju liksom inte den serverad. Det sägs ju då att det här med delmål är en bra grej att ha för att hålla motivationen uppe, så jag tänkte ge det ett försök!

Ett mål som jag satt upp redan i slutet av förra året var - en promenad varje dag. Det här med att ta tillbaka min kondition kan ju i längden bli rätt diffust, samtidigt händer inget över en natt. Hittills har jag därför två delmål - varav ett delmål har ännu fler och jag håller dörren öppen för mig själv att hitta på fler längs vägen.

1. Gå sammanlagt 9 mil fram tills Vasaloppet 26 februari.
2. Springa 1 mil i sträck 31 augusti.
   - Från 1 maj springa minst 10min varje dag
   - Från 8 maj springa minst 15min varje dag
   - Mellan 8 - 22 maj springa 1 mil totalt
   - Från 3 juni, springa minst 30min varje dag
3. En promenad varje dag.

Just nu är det alltså att promenera 9 mil innan Vasaloppet som gäller. Jag startade detta mål den 4 januari, alltså i onsdags och har hittills gått ihop 13km och 3meter eller 1,303mil. Jag loggar mina promenader med Runkeeper och noterar sedan i kalendern hur långt jag gått allt eftersom, för att hålla koll på mina egna framsteg och för att kunna se hur långt jag har kvar till målgången på Vasaloppet.

Bullen - världens bästa promenad- och springkompisDå jag nu är på "hemmaplan" i Åsele hos far, styvmor Å och lillasyster har jag bekvämt nog sällskap varje dag då jag och Å går ut med varsin hund varje dag. Att vi dessutom strävar mot samma 9-mila mål gör det ju bara ännu roligare då vi bägge jagar kilometer. Promenaderna blir ju så mycket roligare med både fyrbent och tvåbent sällskap efter vägen!

Å och Frost i månskenet på hemväg
Idag var vi lite senare i starten än vi varit hittills om dagarna och gick en månskenspromenad. Likväl hade jag och Bullen knåpat ihop dryga 4km idag, 4,08km mer exakt. Inte illa pinkat av en trähäst tycker vi!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar