Hur man (jag) förvandlar tristess till trivsam egentid

Säkert är ni många som kan känna igen er i bördan och alla dessa måsten i vardagen. Komma på vad som ska lagas till middag - som inte serverats fyrtioelva gånger redan senaste månaden, tvätten ska vikas, disken ska diskas, golven ska moppas, hyllor ska torkas och toan ska skuras.

Oavsett hur Er vardag ser ut, så tror jag att vi alla har minst en särskild "syssla" som verkligen bara känns som ett onödigt ont.

Hemma på vår gata i stan, så är tvätten en sån där grej som ofta blir "bortglömd". Den kära maken avskyr att vika tvätt. Avskyr. Jag kan garantera att han hellre städar kattlådan fem gånger om än att vika tvätten. Så när tvätten är tvättad faller det på mig att vika. En syssla jag egentligen inte alls har något emot så, förutom att det är så förfärligt TRÅKIGT! Just när det börjar dra ihop sig för att vika tvätt så kommer jag genast på minst tio andra saker som absolut måste prioriteras!

Så jag har kommit på ett knep. Jag har förvandlat den otroligt tråkiga sysslan att "vika tvätt" till förnöjsam och lugn egentid. Det går till ungefär så här:

1. Jag tar med mig tvätten och stänger in mig i sovrummet.

2. Jag tänder kandelabern på linneskåpet och lite andra ljus och släcker taklampan. Vips så blev det rätt mysigt det här!


3. Jag ser till att sängen är bäddad och byrån vid fotändan är tom på "rat", för att ha gott om plats att sortera upp samtidigt som jag viker

4. Jag sniffar lite på blommorna som oftast får följa med hem på fredagar.


5. Jag startar upp någon bra musik eller tv-serie som får hålla mig sällskap i bakgrunden.

6. Helt plötsligt viker jag mängder med tvätt - och njuter av det!


Jag tror det är här jag lyckas riktigt bra med min medvetna närvaro, när jag verkligen njuter varje minut - till och med när det handlar om något så trist som att vika tvätt.

Kommentarer

 1. Men Herre Gud sånt föredöme Du är,
  jag har mycket att lära av Dig.

  Lite kul att Du bloggade om just detta :) för gissa vad jag hade tänkt mitt inlägg skulle handla om ;-)

  Just dessa vardagssysslor, måsten som typ måste bli gjorda, bra att Du kommit på ett sätt att göra det mer trivsamt.

  *tummen upp*

  SvaraRadera
 2. Blir Du utan mobil då eller hur funkar det?

  SvaraRadera
 3. Svar Yes det har gått mycket snabbare än jag förväntade mig att gå dessa mil, men vi har ju gått rätt långt vissa tillfällen... som söndag å måndag då det blev ca 4km/promenad/dag 👍 Jag hade ju bra sällskap 😶

  SvaraRadera
 4. Nu går jag strax ut med the one and only :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar