Lapplandsjäntans grönkålspytt
Nu ska jag dela med mig av en av mina nya favoriträtter. Den här rätten uppstod av en slump en eftermiddag när jag var sådär hungrig så att maten helst bara skulle bli klar genom tankekraft!
Med latmasken i ryggen, tålamodet borttappat i en låda och hungern som vrålade uppstod då,
Lapplandsjäntans grönkålspytt
Du behöver;
Fryst oxpytt
Fryst hackad grönkål
Vitlök
Olja (raps eller oliv)
Salt och peppar
Gör ungefär så här;
Skaka ut pytt i en stekpanna
Tillsätt drygt hälften så mycket grönkål som pytt
Ringla över olja som stekfett
Stek på medelhög värme och riv ner en vitlöksklyfta.
Smaka av med salt och peppar
Klart - Ät - Njut
Går bort, läste oxpytt å jag vägrar pyttipanna... det äter jag inte.
SvaraRaderaHur kan Du äta oxpytt när Du inte äter skinka, kassler?
SvaraRaderaOxpytt är nötkött - inte ens samma djur ju 😜
Radera