Lapplandsjäntans grönkålspytt

Nu ska jag dela med mig av en av mina nya favoriträtter. Den här rätten uppstod av en slump en eftermiddag när jag var sådär hungrig så att maten helst bara skulle bli klar genom tankekraft!

Med latmasken i ryggen, tålamodet borttappat i en låda och hungern som vrålade uppstod då,

Lapplandsjäntans grönkålspytt

Du behöver;
Fryst oxpytt
Fryst hackad grönkål
Vitlök
Olja (raps eller oliv)
Salt och peppar

Gör ungefär så här;
Skaka ut pytt i en stekpanna
Tillsätt drygt hälften så mycket grönkål som pytt
Ringla över olja som stekfett
Stek på medelhög värme och riv ner en vitlöksklyfta.
Smaka av med salt och peppar

Klart - Ät - Njut

Kommentarer

  1. Går bort, läste oxpytt å jag vägrar pyttipanna... det äter jag inte.

    SvaraRadera
  2. Hur kan Du äta oxpytt när Du inte äter skinka, kassler?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oxpytt är nötkött - inte ens samma djur ju 😜

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

En söndag i bilder

Gör en Alla hjärtans dag-lott