Comeback

Efter en oplanerat tidig start på dagen - och därav oplanerat lite sömn, blev dessvärre dagens aktiviteter inställda. Men, inget ont som inte för något gott med sig. Igår kväll var det en otroligt trött fru Andersson Lindgren som återvände hem, slut som artist. Dagens påtvingade vila var med andra ord rätt välbehövlig och jag har så smått börjat göra comeback till livet under eftermiddagen. Det började med en sväng till affären, fortsatte med städ i köket och avslutades med en spontant ihop-slängd mysmiddag med den kära maken när han kom hem på rast.


Nu ska ni inte luras och tro att det blev något väldans extravagant, men med små medel kan man åstadkomma mycket till en sen tisdagsmiddag. Morötter, potatis och rädisor hackades och kryddades innan de åkte in i ugnen och på spisen stektes det... korv! Jajjamän, korv. För min egen del lite lyxigare variant i form av färsk salsiccia från Nyhléns Hugossons. Något jag själv tycker kan lyfta en middag otroligt mycket, eller vilken måltid som helst egentligen, är dukningen. Det är så lätt att även med små medel förändra vilken vardags slentrian som helst bara genom att till exempel vika servetter, ställa fram en vattenkaraff och separata vattenglas och ställa fram ett ljus eller två. Prova själva så får ni se! Det bästa är att det tar verkligen inte tid. Nu är vi visserligen inte fler än två som dukas åt, men ett bord på.. säg fyra personer är verkligen inte tidskrävande. Ett enkelt sätt att sätta lite guldkant på vardagen, som sagt.

Ni som följer mig på instagram har redan sett vad som bjöds mer än vatten. Vi festade nämligen till det med Pommac även till kvällens måltid - bara för att det är något särskilt lyx med en lite torrare dryck fullproppad med små små bubblor!


Det lugn som sänkt sig över tisdagen är något jag inte ens i mina drömmar hade kunnat föreställa mig i morse när jag strax innan 05:00 knatade iväg efter gångvägen för att hämta hem Blåa faran.

Tänk vilken tur va, att livet bjuder på glada överraskningar lite nu och då.

Kommentarer

  1. Så skönt att dagen slutade så bra. Något jag är skitdålig på är att duka... jag kanske ska gå kurs hos Dig :)
    Vi åt faktiskt våfflor med vispgrädde å jordgubbssylt, helt enkelt bra för att... :)
    Om jag förstått rätt har Dina kol kommit, Du lär väl prata med Din far, om inte ikväll så en annan dag.
    Go' natt å kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar