Torsdagsutflykt - Hälla 50-tals café

En sak jag gör varje gång jag "vänder hem" till Åsele, är att läsa Åsele-Nytt. Det är ett litet annonsblad som delas ut till kommunens hushåll en gång per vecka där näringsidkare, föreningar och andra kan annonsera om händelser eller allmän information.

I veckans Åsele-Nytt fanns den här annonsen,

Och en "söndag" mitt i veckan är ju en perfekt dag för att åka på fika utflykt! Så igår packade vi - jag, den o-elaka styvmodern, lillasyster och Bullen - in oss i bilen och åkte till Hälla för att dricka kaffe och doppa.

Jag tycker även som så, att när det faktiskt händer något i kommunen så är det inte mer än rätt att besöka och visa uppskattning för de som gnor på och håller näringslivet levande här ute i glesbygden.


Väl framme i Hälla intogs kaffe på kopp, en läsk till lillasyster och hembakat fikabröd bestående av kanelbulle, wienerbröd och sockermunk. Smaskens! I kaféet består en del av inredningen av tavlor målade av lokala konstnärer som en kan köpa med sig hem om man vill. I övrigt så finns såklart 50-tals möblemang (inklusive galonsoffa i mintgrönt med nitar i mässing) och en hel del nostalgisk grannlåt. På det hela taget så är det en väldigt välkomnande miljö där det absolut inte gör ont att spendera en del av dagen!

Påväg tillbaka till Åsele mötte vi både regnskurar och väg-renar.
Som synes var vi två bloggare i bilen! Det här med fotodokumentation var dock ingenting som renarna brydde sig speciellt i, utan de vände andra kinden till.

Kommentarer

  1. Å trots avsaknad av pengar så kunde vi fika...
    det hade ju varit snopet om vi varit tvungen att vända med oförrättat ärende...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar