Nya världar - Boken om Mademoiselle Oiseau

Då Tamara McKinley's Ekon av längtan bjöd på ett allt annat än tillfredsställande slut, var jag i desperat behov av en bok med mer... Må bra-känsla, för att komma till sans igen.

Uppdraget "Må bra-bok" föll på en fantastisk liten berättelse av Andrea de la Barre de Nanteuil och Lovisa Burfitt, nämligen 

4. Boken om Mademoiselle Oiseau
 
Boken om Mademoiselle Oiseau är en fantastiskt kreativ berättelse om det kontrastrika mötet mellan den färgstarka Mademoiselle Oiseau och den grå Isabella.

Mitt i Paris ligger avenue des Temps Perdus. Där, högst upp i ett vackert gammalt hus, bor Mademoiselle Oiseau med alla sina katter, fåglar, pärlhalsband och vackra klänningar. I samma hus bor Isabella. En dag efter skolan råkar hon trycka på fel hissknapp och dras plötsligt in i Mademoiselle Oiseaus våning. Hon hamnar i en egendomlig värld med tusentals lådor och hemliga rum. Mötet blir en början till en viktig vänskap för dem båda. I den gamla Parisvåningen verkar tiden ha stått stilla - eller tagit en sagolik vändning.

Boken genomsyras även av fantastiska illustrationer som låter fantasin flöda med sida efter sida, in i Mademoiselle Oiseaus sagolika verklighet.Det här är en bok som enligt mig kan uppskattas av gammal som ung och ur en mängd olika perspektiv. En perfekt bok att avnjuta i vårsolen helt enkelt!

Nya världar 2017
1. Estrid, Sagan om Valhalla - Johanne Hildebrandt
2. Huset vid sjön - Kate Morton
3. Ekon av längtan - Tamara McKinle
4. Boken om Mademoiselle Oiseau 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar