Veckans mat

Den senaste veckan har jag ätit på ett sätt som är för mig otroligt sällsynt, nämligen väldigt lite "vanliga" kolhydrater och mängder med sallad!



Detta är inget val jag gjort på grund av ändrad diet eller så utan det har liksom bara blivit. Exempel;

Tisdag middag
 Chorizo + sallad (romansallad,  purjolök, cocktail tomater och zucchini)

Torsdag middag
 Köttbullar + sallad (romansallad, purjolök, fetaost, cocktail tomater och zucchini)

Fredag lunch
 Panerad torsk + sallad (romansallad, zucchini och palsternacka)

Jag är annars inte den som medvetet brukar välja bort potatis, ris eller pasta. Tvärtom! Men just denna vecka (hittills) har jag varit som o-sugen. Kan hända att det har att göra med att jag haft minskad matlust efter att jag skar upp handen, sallad blir mindre matigt och lättare att smälta? Eller så är det min kropp som helt enkelt signalerar efter mer grönt i maten. Hursomhaver är denna ökning i sallads-intag inget jag direkt grämer mig över. Tycker mest det är så lustigt att det är just sallad jag varit sugen på. Även när maken både kokat pasta samt erbjudit potatis i ugn och även uppstekt.



Eller så är det så enkelt som att jag undermedvetet valt att göra mat som inte kräver så mycket handgemäng i form av lyfta kastruller/formar och skalning med mera. Vill ogärna sprätta för många stygn (bara ett än så länge), att bedöva och sy handen är något jag helst slipper göra igen.

Spännande med nya variationer är det i alla fall! 

Kommentarer

  1. Du är väl med barn... eller hur 😜 En liten mini vegan 🐰

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

En söndag i bilder

Gör en Alla hjärtans dag-lott