Misslyckad jakt

Idag tog jag med mig mannen och begav mig ut på jakt. Jag hade storartade planer på att jaga på alla stans jaktmarker - i det här fallet Returbutiken, PMU, Röda Korset Mariedal samt Myrornas. Ja, som ni kanske förstår så var det inte någon viltjakt vi begav oss på - det är ju faktiskt inte ens säsong! Utan en hederlig gammal och inlyssnad radio var dagens eftertraktade byte. Låt mig dela jakten med er i punktlig ordning:

1. Maken ställer om dygnet inför nästa veckas nattjobb och behagade därför inte stiga upp innan klockan närmat sig 14. PMU stänger 14:00 på lördagar.

2. Röda Korset stänger 15:00 så nu blir det brått! 14:30 sladdar en trött Audi 80 in på parkeringen och in springer (nåja) en radiojägare medan dennes make torkar svetten ur pannan med en pappersservett från okänt hamburgerhak. Ingen radio finnes men det radiojagande ögat skymtar såväl Gröna Anna porslin som ljuslampett, 50-tals blus, två böcker, ett kopparhjärta som helt säkert blir finfint att hänga te-silar på och en keramik tavla som radiojägaren bara måste få ge sin mor. Radiojägaren skämtar sedan med det stackars kassabiträdet om att det nog blir krångligt att spela köksradio från de oplanerade fynden. Det stackars biträdet skrattar (om än lätt besvärat) till jägarens stora nöje åt lustigheten.

3. Jakten går vidare till Myrornas och radiojägaren sitter som på nålar och försöker få maken att svara på om nästa mål har öppet? "Klockan är 15, men på söndagar har de ju öppet till 16. Visst har de helt säkert öppet till 16 idag med?" Jägaren ger ifrån sig ett segervisst tjut när hon ser butiksdörren på vid gavel och ex antal bilar på parkeringen. (Maken hann aldrig få en syl i vädret för att svara reds. anmärkning). Jaktmarkerna på Myrornas ekar tomma på radioapparater. Ja det vill säga i funktionsdugligt skick. Ett par tre stycken märkta "ej fungerande" i modell större vardagsrumsmöbel hann jägaren lägga både ett och två ögon på. Vad som kan vara världens sötaste lilla växasäng i modell äldre hann också bli söndertittad. Maken avstyrde tyvärr snabbt och vant detta köp.

4. Er tillgivne jägare får för sig att det är fredag och letar febrilt efter information om Returbutikens sommaröppettider. Maken tillkännager bestämt att han skall på intilliggande stormarknad för att släcka något glass-behov!? Jägaren följer med då det är maken som kör och räddar det sjunkande blodsockret med smaksatt vatten och varmkorv.

5. Åter i bilen. Det går upp för jägaren att det är lördag. Returbutiken har helgstängt. (För den vetgirige är sommar öppettiderna juni - augusti Mån-tors  10-17, Fre 10-15.)

6. Kosan (Audin) styrs mot det nya köpcentrat och in travar jägare och make på en elektronikaffär!? Jägaren bortförklarar händelsen för sig själv med värmeslag för här inne finns ju inga in-lyssnade radioapparater! Väl där ser jägaren dock att de har fyndpris på en kombinerad vinyl/cd/kassettband/radio - spelare som hon haft ögonen på länge. Det bestäms att spelaren skall inhandlas dagen därpå och ersätta tvn i sovrummet som ändå används otroligt sparsamt.

7. Radiojägaren befinner sig helt plötsligt på intilliggande svenska möbeljätte!? Där provsitts en soffa som bestäms skall trona i sällskapsrummet på huset jägaren och maken ännu inte äger. Soffan lämnas kvar tills dess att huset existerar. Kvar i soffan lämnas också makens mobiltelefon! Vilket jägarens MORMOR ringer och meddelar då den upphittats av en vänlig dam som tyckte att "Mormor Britt" verkade vara en pålitlig person att meddela om den upphittade telefonen. Telefonen överlämnas under tackande och skratt innan jägaren och maken lämnar varuhuset med galgar samt plan på återbesök under morgondagen för att inhandla bokhyllor i byggsats.

8. Åter i radiotystnad i hemmet deklarerar jägaren att hon minsann aldrig tänker åka någonstans någonsin igen sålänge det inte är till ett hus i Lappland. Oklart ännu om detta påstående stämmer med tanke på planerna som gjorts för morgondagen.


Dagens något tysta fynd

Kommentarer

 1. 😄 OMG
  Detta med att icke veta vilken veckodag det är verkar smittosamt 😜

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja det är ett elände det där ibland 😅 Speciellt när en ändrar sig flera gånger per dag!

   Radera
 2. Berättade för Din far & syster om den borttappade mobilen... Elin tyckte Ni skulle undvika tappa mobil vid dagens besök
  Din far har skadat foten, typ när huvudet är dumt skadar man foten ;-)
  förhoppningsvis bara en sorts stukning
  Vi åker hem om nån timme, senast 15 ska vi vara utcheckade,
  jag hoppas Ni blir nöjda med dagens inköp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska göra vårt allra bästa! Jag hävdar att vi måste flytta nu då vi nu tappat och återfått mobilen varsin gång sen vi flyttade ihop. Känns som vi fått vår del av goda gärningar nu?
   Håller tummarna för att foten blir bra fort 😉 och att ni får en fin hemresa ♡

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Chokladmuffins (vegan)

Vasaloppet

2017/2018 Nyheter och utmaningar